Kosmetika

Frais Monde

přírodní kosmetika


hypoalergenní


více než 800 produktů
italská tradice kvality
vlastní termální pramen

k objednávce vzorky zdarma
balné zdarma
dárkové balení zdarma
poštovné při platbě převodem od objednávky 1100,- zdarma
věrnostní slevy za nákup až 20%

kosmetická poradna

zdarma
ceny včetně DPH
vlastní sklad - 95% objednávek
zpracujeme do 24hod

parfémy


specialita parfém Mošus

kosmetika

pečující

kosmetika pro vlasy


kosmetika pro děti a těhotné ženy


dekorativní kosmetika


kosmetika pro muže
netestujeme na zvířatech

objednávky také na:
info@fmcosmetics.cz

+420 474 556 405
+420 602 765 009
Registrace pro pravidelné
zasílání informací o novinkách a akcích.

Zrušit zasílání novinek
Slovník pojmů
Acerola- ovoce s nejvyšším obsahem vitaminu C. Keř acerola pochází z Antil a ostrovů Karibské oblasti, jakkoliv je dnes doma zejména v tropické Americe. Jeho plody připomínají barvou, tvarem a velikostí naše třešně. Odtud plyne i jeho název: acerola neboli třešeň ze západní Indie (také třešeň z Barbadosu). Různé zdroje se shodují v tom, že acerola obsahuje cca 20x více vitaminu C než pomeranč či citrón. Vedle vitaminu C obsahuje v menších množstvích také minerály a bioflavonoidy.
Ambra šedá (Ambra grigia) - nejdražší komponent pafémů. Možná by vás mohlo odradit, že vzniká v trávicím ústrojí vorvaně jako šedivá voskovitá hmota. Ale přivoníte-li k parfému obsahujícím tinkturu z ní po několikaměsíčním zrání a úpravách, budete hned mluvit jinak?
Bergamotto- bargamotka - silice získávaná lisováním z dozrávajícího nepoživatelného plodu velikosti pomeranče a tvaru citrónu. Roste výhradně v jižní části Kalábrie. Bergamotová silice je důležitou složkou jemných parfémů a je výborný stabilizátor.
Betaglucan kvasnicová kultura (pomáhá bojovat proti volným radikálům a poškozujícímu účinku znečištěného prostředí). Stimuluje přirozenou obranyschopnost pleti, podporuje obnovu buněk a bojuje proti volným radikálům.
Cedr - získává se destilací z amerického nebo marockého cedru. Často se jí užívá jako základu pro parfém a pánské kolínské vody, vyznačuje se dřevnatým a vytrvalým podtónem.
Celulitida Celulitida představuje degenerativní změny podkožního (zejména tukového) vaziva, které se vyskytují někdy ve stáří, častěji však konstitučně na stehnech a hýždích mladých žen. Vazivová septa vtahují kožní povrch, který se tak stává hrbolatým a dodávají pokožce vzhled matrace nebo pomerančové kůry.
Citrus - silice z citrónu, bergamotky, limetty, tangeriny a květů pomerančovníku jsou typické svou osvěžující nahořklou vůní. Citrusy vydávají ostrý, čistý odér a lze je přidávat do vonných směsí pro vrchní notu.
Čisté enzymy- pomáhají v prevenci tvorby volných radikálů, které způsobují stárnutí. Obnovují přirozený jas pleti.
Čisté proteiny- pomáhají bojovat proti viditelným známkám stresu a stárnutí. Pomáhají relaxovat pleť, obnovují elasticitu a svěžest pleti. Blokují proces devastace pokožky, udržují ji pružnou a vzhledově mladší.
Echinacea- třapatka nachová - je domovem na severoamerických prériích a vždy byla využívána k léčení špatně se hojících ran, bodnutí hmyzem, zažívacích obtížích, nachlazení a infekčních onemocnění.
Esculin- itl. Escina - výtažek z indického kaštanu, který působí na úrovni krevních cévek tonizaci a odstraňuje překrvení. Tím omezuje rozšíření cévek a vznik červených míst.
Fiori d´Arancio- pomerančový květ - vůně květu byla objevena v Číně a je považována za symbol plodnosti a manželství. Keř roste ve slunečných klimatech Floridy, Kalifornie, Sicílie, Španělska.
Flavonoidy ? okamžitě vypínají elasticitu pleti, dělají ji pevnější a pružnější. Přírodní flavonoidy jsou látky příbuzné vitaminům nebo mezi ně přímo patří.
Fosfolipidy- patří do skupiny tuků a má v těle celou řadu funkcí. Jsou součástí biologických membrán, jsou přítomni v obalech nervových vláken, účastní se mnoha metabolických pochodů a pomáhjí udržovat stabilitu vnitřního prostředí.
Gardénie (Gardenia)- bílý květ s těžkou a silnou sladkou vůní.
Germe di grano- obilné klíčky
Glyceridy- jednoduché lipidy(tuky a oleje)
Guaiava- guava - tropické ovoce
Henné- hena - oranžové až červené barvivo získávané z listů a mladých výhonů tropického stromu Lawsonia inermis z čeledi kyprejovitých. Používá se hlavně k barvení látek.
Hřebíčkovec vonný (Eugenia aromatica) - hřebíčková silice a čistý výtažek jsou získávány ze sušených květinových poupat štíhlého tropického stromu, hřebíčkovníku, rostoucího v Moluccasu. Pěstování hřebíčkovníku má tradici alespoň dvou tisíc let. Tvůrce vůně používá esence z hřebíčkových poupat kvůli sladce kořeněné notě, kterou vůním tato surovina dodává.
Ialuramina? kyselina hyaluronová - tvoří podstatnou složku pojivé tkáně a stěn kapilár, zpevňuje buněčné struktury a udržuje je v rosolovitém stavu, čímž brání pronikání cizorodých a patogenních látek do organismu.
Kardamon - vonná silice se získává z kardamonu destilací. Kardamon je rostlina podobná zázvoru, zanechává po sobě pronikavou květinovou stopu. Po šafránu je kardamon nejdražším kořením.
Kkyselina glykolová- získává se z cukrové třtiny. Hlavními indikacemi jsou: akné - zejména acne vulgaris (jizvičky po akné), mastná pokožka s rozšířenými póry, některé nepravidelnosti pigmentace, např. melasma, pozánětlivé pigmentové změny, stárnoucí pokožka, drsná a šupinatá kůže.
Kyselina Alfa Hydroxy citrónová- dokonalý matující a stahující látka má okamžitý stimulační efekt, který redukuje produkci mazu. Pomáhá obnovovat přirozenou rovnováhu díky šetrnému vysoušení nevítané mastnoty.
Lantana - Viburnum Lantana (Kalina tušalaj), medonosná dřevina, keř. Květy bělavé nebo žlutavé, v poupěti často načervenalé. Pružné větévky se dříve užívaly v košíkářství a k vázání snopů. Sbírají se zejména plody, ale i kůra. Kalina se užívá zejména při léčení ženských potíží a zevně se užívá na léčbu ekzémů a vyrážek.
Legno di Oud- Agarwood nebo v překladu "orlí dřevo". Jedná se o dřevo aquilárie prosycené pryskyřicemi a silicemi a ztmavlé do tmavohněda. Aquilárie by mohly být pro lidi pouze jednou z mnoha tisíců dřevin tvořících subtropické pralesy. Kdyby ovšem staré stromy neprodukovaly uvnitř kmenů látku zvanou AGARWOOD. Toto dřevo se odpradávna používalo buď ve své surové formě, nebo se z něj destiloval vonný olej, vyznačující se santalovou vůní. Využití obou produktů najdeme hlavně v medicíně. Agarwood vzniká jako reakce na přítomnost patogenního druhu houby uvnitř kmene aquilárie. Bohužel, jednou z podstatných vlastností agarwood je fakt, že se nedá synteticky vyrábět. Těžba aquilárií, zpracování a obchodování s agarwood podléhá tedy přísným místním i mezinárodním zákonům.
Lipoamino kyseliny- kombinace mastných kyselin a aminokyselin vyskytujících se v jednoduché formě v kapradí, řasách, jednobuněčných org. Pomáhjí regulovat produkci mazu s proti dráždivým účinkem.
Liposomy - fosfolipidy (jinak také polární lipidy) rozptýlené ve vodě. Všechny typy polární lipidů se vyskytují v biologických membránách, jednotlivé polární lipidy mohou obsahovat různé mastné kyseliny. Hrají jednu z hlavních rolí v důležitých biologických procesech.
Luffa - se nevyrábí, luffa roste. Luffa je rostlina, ze které se po zpracování šijí masážní a kosmetické žínky. Pěstuje se v tropických a subtropických klimatických podmínkách. Z plodu podobného velké okurce se odstraní slupka, pod kterou je místo dužiny vláknitá hmota. Ta se propíráním zbavuje semínek a pak se suší na slunci. Tento proces byl znám už starým Egypťanům. Po jeho ukončení je luffa připravena k prodeji v přírodním stavu, v podobě 40?60 cm dlouhých vláknitých válečků. Kromě toho ale bývá slisována a v kombinaci se 100% bavlněným froté z kvalitní egyptské bavlny dále zpracovávána do různých tvarů masážních žínek a pásů.
Macis- mace - muškátový květ
Mandarinka - silice z mandarinkové kůry. Výrazný a sladce vonící výtažek se velice často používá do kolínských vod.
Mandorla- mandlovník
Máslo Karité- bambucký tuk - shea butter - bambucké máslo
Měsíček- Calendula officinalis - měsíček lékařský - odvar z jeho květů zjemňuje pleť a činí ji vláčnou.
Mimóza - zelený květinový výtažek získávaný z květů a stonků stromkovité mimózy. Voní hladce a sladce
Mošus (Muschio) - velmi drahý, je připravovaný extrakcí a zráním obsahu pachových váčků kabara pižmového (to také nezní moc vábně, ale ta vůně!)
Mughetto ? konvalinka - odér velice vonných zvonečkovitých bílých kvítků již odpradávna okouzluje tvůrce vůní mnoha zemí. Jedinečné aroma je pronikavé a dřevnaté, nicméně sladké.
Myrha - později v latině myrra. Vonná pryskyřice načervenalé barvy, která se získává z některých stromů v Arábii a v Africe.
Ninfea ( Nymphaea alba) Leknín bílý- leknín bílý patřil ve starém Egyptě k důležitým rituálním rostlinám. Rostlina je zřejmě mírně jedovatá a díky tomu byla v minulosti úzce spojována s magií. Svědčí o tom i její latinské rodové jméno (Nymfy jsou v řecké mytologii víly moří, řek a pramenů).
Osmanthus- připravuje se z květů stromu osmanthus, který roste v Japonsku, Číně a v jihovýchodní Asii. Má květinovou vůni s nádechem švestky a hroznového vína.
Palissandro- palisandr - těžké tvrdé dřevo hnědé až hnědočerné barvy s fialovým nádechem a tmavými pruhy, pocházející z tropického stromu Dalbergia nigra z čeledi bobovitých, původem z jižní Ameriky. Užívá se většinou k výrobě nábytku a s několika dalšími podobnými dřevy se označuje jako rosewood.
Peptidy- rostlinné peptidy ? aktivní látky specializované pro zpevnění a vypínání, navrací pleti přirozenou kvalitu jemnosti a hladkosti.
Rostlinné polyfenoly- ENZYMATICKÉ ZPOMALOVAČE. Polyfenoly z rostlinných zdrojů obsahují látky, které specificky pracují na systému zadržování vody a toxinů díky pomoci zabránit jakémukoliv průniku. Také zpomalují PDE-5 enzymy. Pokud je tvorba tohoto enzymu zpomalena, nepřímo to vede ke zvýšení produktu proteinu, který přispívá k odbourávání tuků s následným zpevňujícím účinkem.
Rostlinné polysacharidy- ENZYMATICKÉ ZPOMALOVAČE. Rostlinné polysacharidy pomáhají zabraňovat prosakování tkáně a tím zvýšit tonus pleti. Pracují také jako zpomalovače enzymů způsobujících slučování a produkci tuku. V praxi ? polysacharidy nepřímo pomáhají zničit tukové buňky a zamezují hromadění tukové tkáně díky snížení tvorby lipidů (tuků).
Santal? santalové dřevo - silice se destiluje z rozdrceného kmene a kořenů malého stromu pěstovaného v Indii a Austrálii. V Indii jsou tyto stromy chráněny státem a je zakázáno je kácet - ať již na soukromých pozemcích či pozemcích náležejících církvi - dříve, než strom dosáhne věku 30 let. Již kolem roku 500 př.n.l. bylo santalové dřevo užíváno při náboženských rituálech, a stále je ještě součástí těchto ceremoniálů v Indii a Číně. Santálové dřevo v sobě skrývá dřevnatou, balzámovitou notu a velkou hodnotu má coby stabilizátor.
Saponiny- rostlinné saponiny extrahované z Aescinu (obsažený např. v koňském kaštanu, jinanu dvoulaločném, borůvkách) a Ruscusu (Listnatec bodlinatý) posiluje elasticitu malých cévních stěn. To vede ke zvýšení napětí cév vnější mikrocirkulace. Saponiny tak mají efekt zpevnění a snížení prokrvení v krevním oběhu. Fungují jako přírodní čistící prostředek. Jde o látky příbuzné glykosidům a jsou předmětem intenzivního výzkumu. Některé působí proti křehkosti cév, jiné močopudně, ovlivňují vykašlávání, mají protizánětlivý účinek. Jsou obsaženy v kopřivách, špenátu i jinde.
Seta- hedvábí
Sfingolipid?- molekula, která umožňuje pokožce znovu tvořit vlastní lipidy. Je schopna navrátit suché pleti její chybějící funkce.
Skořice- extrakt ze skořeice doplňuje ochraňuje pleť a rychle potírá tvoření mastných kyselin a mastnoty. Potlačuje novotvoření bakterií a zánětů, pomáhá v dlouhodobém posílení přirozené bariéry pokožky.
Tonka - semena jihoamerického stromu Silovoně Obecného se namáčejí do rumu a poté suší. V průběhu tohoto procesu se na jejich povrchu usadí bílé krystalky, po jejich zpracování je získán čistý výtažek. Voní teple, sladce, po vanilce.
Vetiver- tráva s těžkými vláknitými kořeny rostoucí v teplých klimatických podmínkách Haiti, ostrova Réunion a v Indii - destilací se z ní získává hustý olej. Odér připomíná vůni vlhké půdy a kořenů se silným dřevnatým podtónem. Vetiver, jež je skvělým stabilizátorem, propůjčuje vonným směsím suchý temperamentní tón.
Vitamín PP- známý také jako nikotinamid. Je to pro organismus velice důležitá látka k udržení harmonické funkce centrálního nervového systému, kůže a trávicího ústrojí, významný pro srdeční činnost a růst, působí taktéž protizánětlivě a proti podráždění pokožky.
TOPlist
                                      zavřít X

VÁNOČNÍ DÁRKY

NOVINKA vzorky